GÅRDAGEN BLEV EN MUSICERANDE DAG

Hej alla läsare!
 
Igår levde jag verkligen upp till smeknamnet Jimmy Spelman. Morgonen började med lite slappande och en god frukost som lördagarna brukar inledas med. Så plötsligt fick jag två låtar på huvudet: "Bare necessities" och "I wanna be like you" från Djungelboken. Morgonen fortsatte sedan med en hel del musicerande på gitarr och växlade med elgitarr emellanåt. Det blev låtar av Afzelius först sedan fortsatte jag med hela repertoaren av Rullande ljudet - en musikgrupp som bestod av mig och Terese Söderström. Många goda och glada minnen väcktes till liv.
 
Runt 11:45 behövde jag en paus. Jag började då förbereda maten och bar upp alla julsakerna från förrådet. Jag lagade sedan fläsklägg och potatismos, åt, tog det lugnt mellan soffan och datorn och runt 17:00 började jag att julpynta.
 
18:30 var det så dags för ny musik. Nu spelade jag musik på två av mina nyckelharpor. Det blev lite blandad kompott av folklåtar, dansmusik, gamla schlagers och lite modernare låtar. Härligt att få ge dessa två instrument en genomkörare emellanåt. Jag kopplade dessutom in förstärkaren till dom så halva Älmhult måste förstått vad jag sysslade med. Jag spelade också de tre låtarna jag kan på vevliran innan det var dags för "Så mycket bättre".
 
Kan ni tänka er - efter det programmet fick jag mera kli i fingrarna så jag tog ett par rundor med ukulelen också. Jag satt väl och lirade på den i ungefär en halvtimme innan jag insåg att nu fick det vara färdigmusicerat. Efter rundor på gitarr, elgitarr, nyckelharpa, vevlira och ukulele kändes det i fingrarna.
 
Då hade jag fortfarande så mycket energi i kroppen att jag fick lov att ta en kvällspromenad med mina tankar. När jag tar mina promenader brukar jag få en hel del tid att tänka - den här kvällen ventilerades en hel del negativa tankar dessvärre. Jag pendlade mellan känslan av att vara bra på det jag gör till de mörkaste tankar som någonsin nått mitt sinne. Exakt vad dessa tankar innebar kan jag inte säga här men de fick mig ledsen kan jag säga. Jag kom hem efter 1 h 15 minuter och satte mig en stund vid datorn innan det blev dags att lägga sig.
 
Så såg gårdagen ut. Vad som händer idag vet jag inte ännu - det får vi se. Kanske blir mer musicerande, eller så blir det något annat. Vi får se...
 
Vi hörs när vi hörs! Over and out! // Jimmy Spelman


DET DÄR MED TVÅ VECKOR MELLAN INLÄGGEN VERKAR VARA ETT MÖNSTER...

Hej på er läsare!
 
Här kommer spelmannen med ett nytt inlägg igen =). Rubriken kommenterar jag inte ytterligare, den förstår ni ändå. Misstänker jag...nåja.
 
Vad har hänt sedan sist då? Om vi börjar med träningen så har det verkligen varit full fart den sista tiden. Träning i Älmhult med mina duktiga elever och träning i Knislinge för att få lite ytterligare sparring. I samband med att man tränar judo i Älmhult blir det ju också att jag tar fram svärdet och staven och tränar lite iaido och jodo. Det som är aktuellt närmast är ju 2:a kyu i jodo den 21/1 2017. Fyra månader efter det är det dags för iaido SM i Höör, då ska jag både tävla och göra ett graderingstest till 2:a dan i iaido. Så från slutet av januari och framåt blir det mer fokus på iaido, träffa folk och få lite input för att bli bättre. Förhoppningsvis kommer jag även hitta ett tillfälle under slutet av 2017 och försöka ta 1:a kyu i jodo också - så är man i fas med sina planer sedan.
 
Förutom min egen träning har jag också varit på kata SM i judo i Kristianstad. Alla deltagare visade tydliga exempel på hur fin judo ska se ut när den är som bäst. Jätteroligt på alla sätt som går! Marie var med som funktionär så jag passade på att träffa henne med. Härligt med goda vänner som man kan umgås med...
 
När det gäller musicerandet så går det också framåt. Jag bytte strängar på min akustiska stålsträngade gitarr så nu klingar den starkare än vad den brukar. Men det är gott med instrument med tryck i. Jag passade även på att byta strängar på elgitarren. Ett projekt som jag tidigare aldrig genomfört. Det tog ett tag, lite skruvande, lite svordomar och meckande innan jag till sist förstod hur man faktiskt skulle göra. Men nu låter den kanonbra! Jag måste ju ha fungerande gitarrer att spela på eftersom jag tränar inför ett bröllop i augusti nästa år med. Dessutom har jag ju en elev som spelar för mig - Marie, min goda och fina vän. De andra instrumenten får sin beskärda del de också - den här helgen kanske det blir lite mer nyckelharpa och vevlira. Börjar ju bli dags att spela lite julsånger också...de gifter sig nog fint på dessa instrument.
 
Ungefär sådär har livet sett ut för Jimmy Spelman den sista tiden. Terminen börjar nu dra sig mot slut. Man ser på eleverna att de längtar till jullovet, mina judokas tränar extra för sin gradering och själv gör jag de sista ansträngningarna för att göra mitt jobb som duktig lärare och skicklig sensei innan det blir dags för ledighet. Julen kommer firas på Öland och nyår kommer firas i Jönköping med en annan god vän.
 
Full fart på mig som alltid känner jag. Nu säger jag tack och bock för idag. Idag blir det att julpynta lite på Gemönsvägen 18.
 
Over and out! // Jimmy Spelman


TVÅ VECKOR SEDAN SIST!

Hej bloggen!
 
Det måste vara ett tecken på att jag lever ett bra liv när det är balans på ens tillvaro. Jag hinner genomföra det jag ska och hinner uppdatera dig inom en skapligt, inte alltför lång framtid =).
 
Höstlovet präglades mycket av träning men också andra aktiviteter. Jag tränade iaido och jodo om vartannat hela veckan. Jag var i Kalmar på onsdagen, torsdagen och söndagen för träning i iaido, jodo eller båda två. Sedan tränade jag i Borgholm samma sak på tisdagen och fredagen. Pappa och jag hann spela lite Bowls och ta ett par långpromenader också. Full fart i träningens tecken.
 
Den här veckan som har varit har jobbet varit igång med nya projekt på alla fronter. Nya kapitel, nya områden i olika ämnen att ta tag i och inte minst nya planer för mina elever. Nu under de sista veckorna av terminen ska mina duktiga 6:or göra sina första nationella prov i matematik, svenska och engelska. När det gäller träning den här veckan har det blivit fyra judopass (som det brukar). I torsdags var jag nere i dojon i Älmhult och körde igenom all iaido och all jodo jag kan. Planerna ligger kvar som jag tidigare har nämnt: 2:a kyu i jodo i januari 2017 och 2:a dan i iaido i maj 2017. Man måste ha mål och planer i sitt liv.
 
Den här helgen skulle jag städat, men lördagen blev mest slappande, god mat och musicerande. Idag har jag varit i Staffanstorp och hejat på min fina vän Marie och hennes dotter på Skåneserien i judo. Jätteroligt att se dom in action. De knep varsin bronspeng båda två =) - det var de värda. Nästa lördag blir det kata SM i Kristianstad att titta på - det ska också bli skoj att se. Judo är en kul och intressant sport på alla sätt.
 
Och på tal om musik - jag har insett att mina instrument behöver fixas till lite. Jag har därför beställt nya strängar till min stålsträngade gitarr och till min elgitarr. Jag ska köpa en ny sträng till min egen nyckelharpa också så den också blir fullt fungerande. =)
 
Sådär, det får väl räcka för den här gången. Nu är snart den här veckan också slut...dags för en ny arbetsvecka med nya utmaningar. =)
 
Over and out!// Jimmy Spelman


LITE LEDIGHET...

Hej på er bloggare!
 
Dags för ytterligare en uppdatering...inte lätt att hinna med att uppdatera jämt men så är det.
 
Det rullar på som vanligt med jobbet på alla fronter. Barnen är duktiga och arbetsamma som alltid. Innan vi gick på höstlov gjorde de sina redovisningar om sina reningsverk. Vi hade också en Halloweenfest med film och godis. Efter höstlovet, som eleverna nu är på, ska vi ge oss in på andra projekt =), det ser jag fram emot på alla sätt.
 
Nu när jag är på höstlov blir det lite uppehåll från judon. Jag passar på att umgås med mina föräldrar och varva det med lite träning. Jag har rensat lite bland mina gamla skolböcker och fått bli klippt av mamma. Det blir lite träning i iaido och jodo under veckan. Kan hända att det blir lite cykel eller promenader också om vädret tillåter. Det brukar ordna sig på något sätt. Jag ska spela lite bowls med far också om en stund. Jodogradering blir det i mitten av januari och jag planerar en iaidogradering i mitten av maj, under SM i Höör. Alla mål hinner man med bara man tar sig tid =).
 
Min fina vän Marie och jag träffas på judoträningarna och i söndags åkte jag och hälsade på henne. Hon fick sin första gitarrlektion - hon lärde sig snabbt kan jag säga. Jag spelade lite nyckelharpa för henne också. Hon bjöd på mat och paj och senare på kvällen blev det Bingolottomys =). Nästa gång kommer hon till mig för att spela, då ska jag bjuda på mat. Undrar vad det blir då...=). Men innan dess ska vi gå på kata SM i judo och även se hennes dotter uppträda på luciafest i Kristianstad. Kul att ha en vän att prata med och umgås med emellanåt. Jag blir alltid lite extra glad när jag tänker på henne, hon sprider sån värme omkring sig.
 
Sådär, nu har ni uppdaterats lite grann om vad som sker i mitt liv.
Nu ska jag och pappa ge oss iväg och spela bowls.
 
Over and out! // Jimmy Spelman