MÅNGA HÄNDELSER PÅ EN MÅNAD

Hej på er alla!
 
Det är en månad sedan nu och när det gäller mig så hinner det hända en massa skoj på denna tid.
 
Jobbet: Obehagligheterna kring eleven som skrivit illa om mig har lagt sig. Polisanmälan gjordes men det blev inget åtal eftersom eleven är minderårig. Veckorna på jobbet har flutit på bra med alla möjliga aktiviteter. Jag har haft utvecklingssamtal med nästan alla eleverna och det verkar som om eleverna mår bra i klassen, de trivs med mig som lärare och kämpar på duktigt på alla sätt. Dessutom har vi fått en ny elev den senaste veckan: en flicka från Rumänien. Hon kunde ingen svenska men sakta har hon klarat sig framåt och jobbat på med språket. Det roligaste är att jag har fått lära mig att prata rumänska (översättningsprogram på datorn är fantastiska). Mycket kul på alla sätt.
 
Träning: Jag har den senaste månaden varit ute på resor i alla väderstreck. 16 september var jag nere i Skåne, Höör, och tränade ju-jutsu. 23 - 24 september var jag i Umeå på klubbinstruktörskurs i judo. Helgen därefter var jag på Ölands skördefest och dessutom blev det träning i jodo med Ola, Rickard och Daniel. Förra helgen var jag på iaidoläger i Falkenberg. Söder, norr, öst och väst! Jätteskoj att åka men den här helgen har det varit skönt att vara själv hemma lite.
 
Senaste nytt gällande träningen: Lägret i Falkenberg gav mycket, jag fick några fina tips ytterligare att träna på till mitt nya försök till 2:a dan i iaido. Detta kommer att ske 18- 19/11 i Halmstad. Den här gången känns det ännu bättre. 9/12 blir jag kastdocka åt Anders som tar 3:e dan i judo. Februari 2018 blir det gradering till 1:a kyu i jodo också. I slutet av oktober ska jag på uppdateringskurs i jujutsu i Uppsala också. Hååååååll igång! 
 
Musik: Den senaste månaden har musiken inte fått komma till sin rätt. Orken och lusten har inte funnits riktigt. Men idag kommer det ett par kompisar. De ska gifta sig i november. De vill ha mig att spela på deras bröllopsfest. Vi ska träffas och planera lite inför detta och samtidigt passa på att sjunga och spela lite. Det ska bli roligt.
 
Slöjdande. Min nyckelharpa som jag bygger på har legat i träda. Men på tisdag ska jag komma igång igen, då ska jag gå en slöjdkurs i Lönsboda för att bygga den klar. På tio gånger ska det kunna bli klart, kanske är klar 2018. Man ska inte stressa med hantverk. Den kommer bli jättefin tror jag =). Den är fin redan nu tycker jag =). Bara att bygga vidare - det blir på tisdag det. Jag har dessutom fått en av mina harpor fixad, ett halsbyte har det blivit. Den blir säkert kanonbra.
 
Ja nu känner ni säkert igen den där Jimmy Spelman - fullt ös ända in i kaklet. Jag har redan börjat planera för mitt 40:e levnadsår också. Jag ska resa till Japan detta år tänkte jag. Ska bli roligt eftersom man har tränat budo i så många år av sitt liv. Man vill gärna se hur landet ser ut som man har ägnat så stor kunskap kring. Jag ska börja spara till detta nu. Några kronor i månaden fram till resan borde räcka tills dess.
 
Nu får det vara bra för den här gången. Vi får se när vi ses nästa gång =). Ta hand om er tills nästa gång.
 
Over and out! // Jimmy Spelman