LITE SVAMMEL IGEN =)

Hej på er!
 
Jag tar och skriver ett litet inlägg igen, nu när jag ändå har lite skrivlust.
 
Veckan som har varit har innehållit mycket varierade utmaningar: undervisning, skrivande, spelande, tränande och annat skoj.
 
Undervisningen börjar nu närma sig sin avslutning, det märks på många sätt. Eleverna börjar bli trötta, jag börjar bli sliten, en del av eleverna kommenterar och ifrågasätter min ställning som lärare ibland (men det brukar oftast lösa sig ändå, de måste inse att de är elever och jag är lärare. Vissa saker tillåter jag inte och då måste man sätta ner foten helt enkelt. Eleverna tränar mycket på de sista muntliga proven som är på gång, vi tränar på låtarna som ska spelas och sjungas på avslutningen och det går framåt på alla sätt. Femmorna och jag åker på en liten miniklassresa till Hjärtasjön utanför Lönsboda nästa helg. Det ska bli kul på alla sätt tycker jag. Det blir skoj att avsluta sitt jobb i Killeberg på ett bra sätt ändå. Jag känner ändå att jag fortfarande trivs bra i jobbet, men jag ser fram emot nya jobbet i Diö också. Jag skrev på det nya avtalet i torsdags. Pirrigt och spännande på alla sätt.
 
Träningen rullar också på. Judon i Älmhult och i Knislinge börjar också dra sig mot sin avslutning och mot graderingar på alla sätt. Eleverna får träna på sina tekniker lite extra för att preparera sig inför sitt stora test. Jag själv tränar på mina kata till 2:a dan och så får vi se vad det resulterar i till december. Planen är 2:a dan i december. Det känns bra i alla fall så här långt.
 
Jag spelade för en tid sedan i Loshult kyrka som jag kanske nämnde i förra inlägget, nu till nästa helg ska jag spela i Loshult igen på en musikafton. Det ska bli kul. Musicerandet ökar lite mer nu inför detta framträdande och inför skolavslutningen. Det är skoj med musik =).
 
Jag märker att mina intressen faktiskt går i vågor: en period är det mycket byggande, mycket träning är det hela tiden, musicerandet är lite mera just nu. Mina tre kampstilar går lite i vågor. Judo och jodo är det mest numera, iaidon underhåller man lite bara just nu. Iaidon kommer det inte bli någon gradering i förrän tidigast 2020. Judo och jodo är det som ligger mest i ropet just nu i alla fall. Var sak har sin tid.
 
Jag har pratat med ett par trevliga kompisar i veckan också. En kompis skickade ett meddelande i fredags när jag hade "gjort en Jimmy" (somnat framför tv-n). Hon skickade meddelandet runt 22:45. jag vaknade en timme senare och skickade ett meddelande tillbaka. Runt 00:00 ringer det i telefonen - hon var visst vaken fortfarande. Vi satt och snackade i 4 (!) timmar om lite av varje: allt mellan himmel och jord kom upp, barndomsminnen, hur man reagerar på olika saker, hur man ska hantera ensamhet, olika sorters mat, skillnaden mellan män och kvinnor, kärleksbekymmer, hur man ska tänka kring kärlek, hur man reagerar när den man gillar inte gör det och mycket annat. Vi löste världsproblemen. När vi lade på började solen gå upp så sakta. Igår ringde en annan kompis och ville prata lite, jätteskoj med goda vänner och vad de kan erbjuda. De fyller upp ensamheten lite faktiskt. Torsdagar brukar jag prata med ett par andra goa kompisar via Skype. Jag är så tacksam för att jag har vänner och familj, de förgyller mitt liv (jag älskar er på alla sätt!)
 
Sådär, nu har jag väl svamlat färdigt för den här gången. Ta hand om er på alla sätt.
Over and out! // Jimmy Spelman


PÅ VÄG MOT NYTT JOBB I HÖST

Hej på er!
 
Nu är det i princip officiellt: i höst blir det nytt jobb för Jimmy Spelman. Jag kommer i de närmaste dagarna skriva under ett kontrakt som anställer mig på Diö skola som slöjdlärare, no-lärare och även lärare i ett valfritt so-ämne. Jag får ett jobb med sex undervisningsämnen istället för tretton som jag har nu. Att man dessutom får en liten löneökning varje månad är ju bara ett plus i kanten. Det känns bra.
 
Mina kollegor berättade jag för i onsdags och likaså mina elever i min klass som jag har undervisat. Det är tråkigt att lämna en arbetsplats som man trivs på, men man ska försöka följa sina drömmar så gott man kan anser jag. En mindre arbetsbelastning och en chef som inser ens värde är mer intressant för mig tycker jag.
 
Jag frågade chefen angående den nya lönen och erbjudandet om de kunde matcha detta, och lönen kunde dom matcha. Men arbetsmängden skulle inte minska, jag skulle fortfarande ha de ämnen jag har idag och få ökad slöjdundervisning dessutom. Det låter som om man har blivit lat, men ni ska veta att det krävs en hel del att kunna kursplanerna i alla ämnen man undervisar i, göra pedagogiska planeringar, sätta omdömen, fylla i matriser och sätta betyg. Om man då får tillfälle att undervisa i färre ämnen OCH får högre lön så säger man inte nej.
 
Jag ser fram emot hösten kan jag säga på alla sätt. Men innan dess måste ju det gamla jobbet avslutas med allt vad det innebär. Sedan kommer det en lång skön sommar som jag inte har planerat direkt just nu. Men vi får väl se vad som sker. Träning, träffa kompisar, musik, umgås med familjen och liknande är det som gäller just nu vad jag vet. Det blir spännande oavsett! =)
 
Det blev inte så långt inlägg detta, men jag behöver ju inte skriva mitt livs roman varje gång.
 
Over and out! // Jimmy Spelman


UPPDATERINGSDAGS FÖR DE NYFIKNA

Hej på er alla läsare!
 
Nu är det ungefär en månad sedan sist. Dags att få veta lite om vad som har hänt den senaste tiden i mitt liv.
 
Den sista tiden har det inte varit så jättemycket iaido. Jag tog en lektion för min japanske sensei i Simrishamn och det var en del grunder som jag behövde arbeta med kände jag. Jag har därför behövt lite tid för att landa i dom grunderna. Idag provade jag lite igen och nu börjar det fungera bättre. Jag har däremot tränat lite mera jodo den närmaste tiden, fått lära mig lite nya tips och tankar på ett par läger och dessutom är det den graderingen som är närmast. man måste prioritera träning i omgångar.
 
Judoträningen håller jag igång på alla sätt, tränar mina fyra gånger i veckan och försöker förbättra mina tekniker på ett sådant sätt att det håller för en gradering i december. Det är åtminstone planen. Till 2:a dan i judo krävs det att man kan två kator: Nage no kata och Katame no kata. Dessutom ska man kunna visa bra randori, kunna visa en utveckling av teknik och svara på frågor kring instruktion (för min del). Jag tror på mig själv och det ska nog gå bra.
 
När det gäller musik så övar jag på lite kommande projekt som är på gång. Igår, valborgsmässoafton, spelade jag på ett café i Östanå på deras valborgsmässofirande. Många glada tillrop, applåder och dessutom fick jag se en rolig parad och ett hejdundrande fyrverkeri. Jättekul! Jag ska spela på Loshultatorsdag den 10 maj och dessutom är det ju avslutningsdags för klasserna i skolan så småningom. Det behöver man ju också träna till. Musikprojekt är också kul i kombination med all träning och dess mål.
 
Och på tal om klasserna ja. Jag har sökt lite nya jobb på andra skolor. Det beror inte på att jag inte trivs på jobbet direkt. Jag har underbara kollegor, fantastiska elever och känner att jag trivs bra på min arbetsplats. Det som är lite tungt just nu är att jag arbetar som klasslärare, vilket betyder att man i stort sett undervisar i alla ämnen. I mitt fall är det: matematik, svenska, engelska, fysik, kemi, biologi, teknik, geografi, historia, bild och träslöjd. I en del fall undervisar jag även i idrott och bad också. Det är för många ämnen för mig därför har jag sökt lite andra tjänster som innefattar lite färre ämnen. Ämnen som jag brinner lite mer för och vill lära ut lite mera: det rör sig om slöjd och no för min del. Vi får väl se vad som sker i framtiden =). Ingenting är klart ännu så jag får helt enkelt tåla mig lite.
 
Idag, 1:a maj, har jag varit ute på en första cykeltur i år. Jättehärligt, bra väder och cykeln fungerade som den skulle. Man måste ju ladda lite för mer mål och allt vad som komma skall. Målet är ju Öland runt i sommar igen, det blir tredje gången gillt i så fall.
 
Så ser det ut just nu. Jag lovar att höra av mig när jag vet mera om vad som sker i mitt liv.
 
Over and out! // Jimmy Spelman