FILOSOFEN JIMMY ÄR I FARTEN

Hej kära vänner!
 
Dags för ett litet inlägg igen. Den närmaste tiden har det varit en hel del att fixa med och därför har jag inte haft någon tid till att sitta här förrän nu egentligen. Pluggandet har tagit mycket tid men nu har jag åtminstone kommit så pass att mina anteckningar från föreläsningarna är renskrivna. Nu gäller det att planera in för de praktiska uppgifterna som ska göras. I detta vimmel av planering, plugg, träning, musik och slöjdande så sätter jag nu ner foten en liten stund för att filosofera lite.....
 
Det finns många olika sorters människor på denna jord. Men för att begränsa oss en aning så kan vi säga att vissa har många järn i elden och andra har färre av detta. Det finns fördelar och nackdelar med att ha ett aktivt liv. Jag tänker nu försöka lista dessa för er:
 
Fördelar med att vara aktiv:
- Man stimulerar hjärnan på olika sätt, hjärnan är alltid uppdateras i det senaste.
- Man behöver aldrig känna att man inte har något att göra.
- Man träffar många olika sorters människor och får dela många människors tankar.
- Man utvecklar många olika färdigheter.
 
Nackdelar med att vara aktiv:
- Man får nästan aldrig tid för att bara koppla av, det finns alltid något att göra.
- Man går ofta miste om den sociala delen med många som står i ens närhet - sambo, familj, vänner och andra runt omkring en kan uppleva att man inte alltid bryr sig om dom.
- Tankarna kan många gånger vara oklara och man har svårt för att separera olika delar. Detta hänger ihop med den asociala delen lite.
- Man kan uppleva en stor oro över vad man egentligen orkar med och ägnar sig åt. Ibland känner man att man har för mycket och att man knappt orkar med saker som man egentligen borde orka med.
 
Detta är bara några av de delar som är fördelar och nackdelar med ett aktivt liv. Själv har jag varit halvvägs inne i väggen på grund av alla mina intressen. Men på den tiden var intressena betydligt fler än vad dom är idag. Men då uppmanades jag att rensa bland mina aktiviteter lite mer och försöka prioritera de delar som är viktigast för mig. Jag tror det är så att man måste hitta en balansgång i sitt liv.
 
För det mesta tycker jag att jag har balans, men så ibland händer något inom mig som får mig att börja tänka efter: Har jag koll på allt? Har jag inte glömt något nu? Hinner jag göra det innan det eller när ska jag göra det? Man går i en ständig fundering över det man gör och kanske inte har gjort.
 
Till alla er som har ett aktivt liv, skänk en tanke till alla de som står bredvid och ser allt det ni gör. Fundera en stund över vad ni tror att dom tänker....
 
Filosofen har talat! // =)


FÖRSTA VECKAN AVKLARAD....

Fyra dagar i Linköping har avslutats. Det har varit intensivt, lärorikt, upplevelserikt och framför allt....väldigt kul!
 
Vi fick mycket pedagogiska idéer och teoretiska genomgångar i metallarbete, täljning, hyvling, sågning, hur man genomför en observation, studiebesök i Överum, leta råmaterial i skogen och en hel del uppgifter att genomföra till nästa gång.
 
När man ser människor som verkligen brinner för slöjd så inspireras man mycket, men man blir också ganska prylgalen. Mycket material som man bara vill äga, man vill så mycket, man vill ha en riktig slöjdsal med massor av verktyg och pedagogiska redskap. Men man får genomföra en del i taget. Man behöver inte göra en megarevolution på en gång, även om man skulle vilja göra det.
 
Men nu är det 8 veckor tills jag träffar dom på nytt, vecka 45 - då är vi inne i november. =)
 
Full fart som alltid! Over and out!
 
           
 


NU BÖRJAR DET SNART....

Tisdag i nästa vecka bär det av mot Linköping. Jag ska få utbilda mig under två års tid inom slöjdpedagogik. Jag saknar denna behörighet i min utbildning och då är det skönt att få den delen också eftersom man faktiskt jobbar med det. Då sitter man ju säkert. Utbildningen är på distans så jag kommer plugga och jobba samtidigt. Man träffar sin klass fysiskt 5 gånger per termin och då är det en period av 2 - 4 dagar per tillfälle i snitt.
 
Jag har inte studerat på 5 år nu. Jag tog min kompletterade examen som förskollärare, fritids, förskoleklass och grundskola 1 - 7 i juni 2008. Sedan dess har jag arbetat, vikarierat och haft fast anställning i olika omgångar. Man behöver stanna upp lite ibland och studera lite för att utvecklas som människa. Man låser sig gärna lätt i gamla vanor och rutiner annars.
 
Det ska bli riktigt skoj detta! Undrar vad man får träffa för folk och vad de har för avsikter. Lite ensamt kommer det ju bli eftersom min lilla Monchhichi är kvar hemma. Men hon kommer ha en del skoj för sig hon också. Det ensammaste är nog kvällarna. Men det är ju inte så många gånger vi är ifrån varandra - gudskelov.
 
Over and out!
 
// Spelmannen