SOMMAROCH SOL - SEMESTER

Hej på er som läser! 
 
Hur har ni det i dessa Corona-tider? Hoppas att ni mår bra och har hälsan i behåll på alla sätt. Själv mår jag jättebra. Jag ska ta och berätta lite om vad som har hänt sista tiden.
 
Senast jag skrev var i slutet av maj vad jag kunde se. Under juni så hade jag ju först lite jobb kvar att avsluta. Det blev lite fler lektioner, ifyllande av omdömen, sätta betyg och lite personalfest tillsammans med jobbet. Jag hann också göra en grovplanering inför nästa läsår gällande de ämnen som jag undervisar i vilket känns jättebra. Då är det inte några oskrivna blad när man är tillbaka igen. 
 
I övrigt så hade vi också avslutning med judo-träningen med allt vad det innebär. I vanliga fall har vi ju graderingar, men eftersom judoträningen har uteblivit ett tag nu så fick det vänta. Men jag är glad att mina judoelever (i alla fall några av dom) kom och tränade utomhus istället - vi tränade på utegym och lite andra roligheter. Nu hoppas vi bara att nästa termin inte fläckas ner för mycket av Corona. Men det har blivit mycket cyklande och promenader i Coronans spår (och en hel del vapenträningar också). 
 
18/6 packade jag mina väskor och begav mig till min semesterö - Öland. Det är en viktig källa till inspiration och avkoppling för mig. Vad har jag gjort hittils då? Ja, fokus har legat på: Hundpromenader, cykel, vapenbudo, vevlirepyssel, reparationer, midsommar, god mat, lite musik och lite slappande emellanåt. 
 
Familjen: Mamma och pappa har två små busiga hundar som emellanåt behöver lite promenad, lek och bus så det blir en hel del energi på det tillsammans med föräldrarna (och Pyttesyster under midsommarhelgen). Det är härligt att träffa familjen igen efter nästan fyra månader. Lagat god mat har vi också gjort, så underbart att äta tillsammans med familjen igen. Ett stående inslag under midsommar är ju mitt gitarrspel och min musik. Denna gång hade jag med mig lite allsångshäften med så de fick sjunga med som ville. Det är nästan det enda jag har spelat här (ännu så länge). 
 
Träning och slöjd: Det har ju blivit en hel del tid på cykelsadeln också. Fint väder bjuder ju direkt på detta. Jag och pappa har cyklat mycket turer (ibland har jag cyklat själv). Sedan 19/6 har jag cyklat 36,5 mil! Undrar hur långt det blir under semestern totalt sedan när juli är slut... Förutom cykel så har det blivit en del vapenträning: iaido, sai, tonfa och jodo. Lite i dojon och lite i föräldrarnas trädgård. Förutom träningen så har jag pysslat med min vevlira en del. Jag håller på att fixa till ett par nya sidostycken till den och det har gått bra. Grovarbetet är gjort, men det återstår en del finesser som ska fixas. 
 
Vad ska hända mer i sommar då? Ja, det blir nog mer av det jag hittils har gjort plus att träffa några kompisar och kanske lite annat trähantverk också. Det blir nog lite bilfärder också (när vädret inbjuder till det). Hittils har det varit varmt och soligt, nu på morgonen när detta skrivs är det lite mulet och disigt vilket är rätt skönt. Det ska visst bli lite mer hanterbara temperaturer nu ett tag. 
 
Jaha, det var nog allt för nu. Om inget annat sker så gör jag nog ett inlägg i slutet av juli/början av augusti. Det kan ju hända att det blir någon videoblogg också under juli. Det får vi se =).
 
Ta hand om er! 
Over and out! // Jimmy Spelman