MIDSOMMAR MED LITE BLANDADE AKTIVITETER

Hej hej!
 
Nu har midsommarhelgen förflutit och jag har befunnit mig på Öland. Av någon konstig anledning så kommer alltid mina intressen fram var jag än befinner mig. Träning, musik och slöjd. Jag ska förklara...
 
22/6: Jag anlände till Öland omkring 14:30 och bjöds på lufsa, smaskigt. För er som inte vet vad lufsa är kan jag berätta att det är som en stor raggmunk som lagas i långpanna med fläskskivor ovanpå. Mums! Sedan åkte pappa och jag ut på en cykeltur, alltså efter att maten sjunkit. Det blev en tur på 3,2 mil =). Bra jobbat!
 
23/6: Midsommaraftonen innefattade god mat, musik och sång i släktingars lag. Jag, mamma, pappa, syrran och farbror Anders samlades vid matbordet och åt sill, prinskorv, köttbullar, färskpotatis och annat gott. Min halvbrorson Alvin och en kompis till honom dök också upp och åt med oss innan de skulle ge sig ut på stan. När vi pratat och maten sjunkit lite så var det dags för jordgubbstårta (obligatoriskt på midsommarafton). Sedan efter ett tag tog jag fram gitarren och bjöd upp till lite stämsång med syrran och allsång med de andra. Godis och chips kom också fram. Kvällen avslutades med lite tv innan det blev dags för sängen. Under förmiddagen passade jag på att bygga lite på min nyckelharpa också (bakstycket formades bland annat).
 
24/6: Denna dag blev lite slappare. Det blev nyckelharpsbyggande och boulespel med pappa. Det var riktigt kul att spela boule igen. Jag upptäckte då att lådan som boule-kloten låg i var väldigt sliten. Jag fick då lite lust att bygga en låda till detta. Jag började förbereda lite material.
 
25/6: Den här dagen blev det cykel på morgonen. Pappa och jag gav oss ut efter frukosten. Vi åkte 8:30 och var hemma 11:10 typ. 5,2 mil på cykelsadeln! Grymt jobbat =). Jag slipade och putsade mycket på min nyckelharpa och byggde ihop det mesta av boule-lådan. Jag använde mig av sinkning för själva ramen, sedan en massiv botten som limmades på och därefter en lite hylliknande konstruktion på insidan som utgjorde facken för kloten. Jag började även med handtaget innan det var dags för lite film.
 
26/6: Jag började innan frukost med att avsluta min grundslipning av nyckelharpskrovet. Därefter gjorde jag även klart handtaget. Pappa kom in och kikade på vad jag gjorde och så hjälptes vi åt med att sätta dit handtaget. Lådan blev superfin. Jag åt sedan frukost och sedan återvände jag till verkstaden för att med massa lim och en massa tvingar limma fast nyckelharpans lock. Denna får stå och torka under press tills jag kommer till Öland nästa gång (nästa vecka). Vi avslutade med mat och film innan det så smått blev dags att åka hemåt. Jag hade sedan en träning i Knislinge också innan dagen tagit slut.
 
Cykelturer, musicerande, slöjdande, god mat, släktingar och lite slappande. En trevlig midsommarhelg.
 
Nu blir det några dagar i Älmhult igen. Jag åker hem en sväng emellan för att träna lite med Anders och för att träffa kompisar i Älmhult. Lite hemmapyssel blir det säkert också. Men i slutet av veckan återvänder jag till Öland - då blir jag där i tre veckor. Mera av allt: Mera träning, mera musik, mera slöjd. MER AV ALLT!
 
Over and out! // Jimmy Spelman


JOBB, TRÄNING, MUSIK OCH SLÖJD

Hej på er alla glada skitar! Eeeeh...nää vad säger jag =)
 
Nu är det dags för ett sommarinlägg för att uppdatera mina trogna läsare. Jag ser ju att det är folk som läser min blogg, vilka det är vet jag inte. Men det spelar inte så stor roll. Det roliga är att jag faktiskt har följare =).
 
Jobbet har nu gjorts klart för det här läsåret. Omdömen har registrerats, matriser har uppdaterats och betyg har lämnats in. Dessutom har jag planerat för vad som komma skall, alltså höstens arbete. Alla underbara barn (och jag) tar nu ett välförtjänt sommarlov. Det har vi förtjänat så som vi har arbetat och slitit. Igår hade vi personalfest och jag blev utsedd till årets mångkonstnär =).
 
Träningen rullar på i alla avseenden även om den inte är lika schemalagd nu. Men jag tar tag i den själv istället. Jag cyklar, tränar lite judo i Knislinge, tränar jodo och iaido när tid finns. Känslan av att jag faktiskt har en ny känsla i iaidoträningen gör att träningen blir så mycket roligare. I sommar kommer träningen fortlöpa på alla sätt även om det är ledigt. Man måste hålla igång även om träningen inte är schemalagd, kosthållningen måste anpassas därefter också.
 
Musicerandet håller jag uppe också. Snart är det midsommar då blir det lite sång och musik för föräldrarna och Pyttesyster. Lönsbodaspelningen i augusti håller jag också igång. Älskar att vara igång på alla sätt. Musicerandet är så underbart nu när man har en liten rutin på vad man ska göra. Det har ju blivit lite spelningar den sista tiden i Loshults kyrka och det gör mig glad. Kan inte vara utan mina intressen, de är en stor del av mitt liv.
 
Byggandet då? Jag var i Lönsboda för en vecka sedan och välvde sargen samt fick en hel del fixat på locket. Locket är inpassat, bakstycket är till hälften format, locket är grovt utsågat, basbjälken är limmad på plats och f-hålen är utsågade och filade. Nu kvarstår en del putsande innan jag limmar locket på plats och därefter ska de sista fina delarna på skrovet fixas innan det är dags för ytbehandling. Tanken är att skrovet i stort sett ska bli klart i sommar.
 
Nu står sommaren för dörren. Dags att få njuta av livet, ägna sig åt sina intressen, träffa familj och vänner, resa lite inom Sveriges gränser och ha det gott. Det blir kanske lite inlägg här under sommaren, så håll utkik!
 
Over and out! // Jimmy Spelman


LITE BLANDAT SVAMMEL FRÅN SPELMANNEN

Hej alla som läser!
 
Jag hoppas att ni alla mår bra och trivs med livet på alla sätt som går. För min egen del kan jag stundom känna mig jämförbar med texten "Torn" som Nathalie Imbruglia sjunger. Men den där gnistan som alltid får mig att känna kraft, ork och lust har inte slocknat ännu - det lär den inte göra på många, många år.
 
Judon i Älmhult har den senaste veckan inneburit graderingar för dess medlemmar. Jag ser på resultatet och känner mig riktigt stolt på alla sätt: 3 st med gul markering, 7 st med gult bälte, 1 st med orange bälte, 2 st med grön markering, 1 st med grönt bälte och 2 st med blått bälte. Tycker det är en fin skörd och det är så skoj att se eleverna utvecklas på alla sätt. På graderingen till de högre bältena fick jag lite hjälp av Anders Bengtsson, instruktör i Knislinge Budoklubb. Jag har inte behörighet att gradera upp högre än till orange just nu. Men jag ska gå en kurs i höst som berättigar mig till detta. Under denna gradering visade det sig att några av teknikerna som jag har lärt ut inte helt har stämt överens med hur Anders har lärt ut dom för sin del. Men å andra sidan har jag nu lärt mig dom och kan lära ut dom bättre i framtiden. Livet är en enda stor lärdom, jag älskar att lära mig nya varianter och att ständigt förbättra mig. Så jag ser det inte som ett nederlag att inte visat helt rätt, jag ser framåt istället med glädje. På måndag har vi avslutningsmiddag på Osby Bowlingcenter.
 
Iaidon och den besvikelse jag uppnådde på iaido SM har bearbetats den senaste tiden. Jag har lagt besvikelsen bakom mig och kämpar på mot hösten och vintern. Jag var på ett läger i Falkenberg förra helgen och tränade iaido. Jag fick bekräftelse av sensei Momiyama att jag fortfarande höll kvalitet. Det var mer positiva kommentarer än dåliga. Jag har hittat en känsla i iaido som jag inte har haft sedan jag började, det är ett tecken på mognad. Mina rörelser har ett annat flyt och flöde och även min huggteknik har förbättrats avsevärt. Ser fram emot min nästa chans att gradera i december under Rikslägret. Min plan är också att försöka mig på en gradering i 1:a kyu i jodo i december också. Det kommer kännas skönt när det är över.
 
Musicerandet ligger inte på latsidan heller. På söndag i nästa vecka blir det ett speltillfälle till i Loshults kyrka. Då ska jag framföra två låtar på en gudstjänst igen. Jag spelar, sjunger och njuter av musikens gåva lite då och då. Jag planerar för spelmansträffen i augusti som inträffar i Lönsboda. Det ska bli härligt. Då blir det mer musicerande och sånger för de som kommer dit.
 
Bygget har stannat av för tillfället. Jag behöver få en detalj av min kompis i Lönsboda, hur man välver sargen och vilka mått som gäller för en Åhkersharpa. Jag tänkte försöka få detta uppritat så det bara är att fortsätta arbeta med harpan i sommar.
 
Andra planer för sommaren är lite osäkra ännu då jag inte har gjort någon särskild planering. Det jag vet med säkerhet är att Alexandra (en kompis) och jag ska till Karlstad och åka runt lite i Värmland i början av augusti. 6 augusti är spelträffen i Lönsboda. Andra saker som står på agendan är besök i Valdemarsvik, vistelse på Öland, dansa på dansbandsveckan, åka till Göteborg för träning i jodo, iaido och jodoträning, cykla Öland runt med far (repris från förra året) och kanske Laleh i Slottsruinen också. Vi får se lite längre fram var livet bär mig.
 
En tråkig sak som har drabbats mig också. En kompis till mig kommer att flytta från Älmhult i juli. Jag har fått en bra kontakt med henne och ett tag kändes det nästan som om jag hade fått någon slags känslor för henne. Men så här nu i efterhand känner jag att det var bra att jag inte gick längre än så. Hon ska flytta från Sverige till Spanien för att hennes visum går ut. Men kontakt kan vi fortfarande ha via Facebook och annat. Det kan ju ge mig anledning att åka till Spanien en dag om jag skulle vilja det =).
 
Sådär, nu har jag berätta nog för den här gången. Vi hörs längre fram =).
 
Over and out! // Jimmy Spelman