ETT MUSIKINLÄGG OCKSÅ

Hej!
 
Såhär dagen efter så har väl besvikelsen lagt sig något efter misslyckandet i helgen, det kommer att ta ett tag innan det lägger sig helt. Men jag kommer att komma över det.
 
Nåja, det var inte detta jag skulle ta upp nu igen. Jag måste få glänsa lite med att berätta om en dröm som gick i uppfyllelse den 14/5. Jag spelade i Loshults kyrka till förmån för hungersdrabbade i Afrika. Jag, Elisabeth (kantorn), Loshults kyrkokör och Må bra-kören framförde en hel del fina låtar i kärlekens tecken. För första gången gjorde jag en spelning med alla mina tre favoritinstrument: nyckelharpa, vevlira och gitarr.  Låtar som framfördes var:
 
Amazing grace (Av nåd), Utan dig, Stilla ro och nära, Feberdansen, Dom som aldrig sover, Tobogubben, Vid Färjestaden, Midsommarblomster, Kärlekens tid, Störst av dom är kärlek och Gärdebylåten.
 
En kväll när jag verkligen fick glänsa blev det. Vi drog in drygt 2 400 kr till de hungersdrabbade i Afrika - jättebra!
 
Nu på torsdag ska jag spela igen på Loshulta-torsdag. Detta är ett firande som man har behållit i Loshult sedan många år tillbaka. Det ska också bli kul tycker jag.
 
Veckorna rullar ju bara på nu och snart är det sommar med allt vad det innebär. Skolavslutningar, judoavslutning och sedan vidtar en lång ledighet som kommer smyckas av en hel del träning. Jag har en kompis som ska försöka ta 3:e dan i judo som jag ska vara kastdocka åt.
 
Avslutningsvis: När man blivit besviken så får man se framåt och försöka se till det andra man vill ha roligt åt istället. Man får inte gräva ner sig, det är bara att ge sig upp på hästen igen och rida vidare mot nya mål. Mina mål har nu förändrats lite: I november eller december kommer jag gradera till 2:a dan i iaido och 1:a kyu i jodo. Man har ju lärt sig att vara flexibel  som lärare =).
 
Over and out! // Jimmy Spelman


IAIDO SM ÄR TILL ÄNDA...

Hej alla glada!
 
Jag är ledsen för att jag inte har skrivit något på ett tag, men ni är ju inte så många som läser.
 
Jag har kämpat, slitit, tränat och övat som en tok den senaste tiden inför iaido SM. Mitt största syfte var inte att ta medalj utan mest för att öva på pressen det är att stå där framme inför juryn. Men faktum är att jag är nöjd med min insats. Jag vann faktiskt två matcher under SM! Det kändes faktiskt riktigt bra att göra detta trots mitt första SM.
 
Den andra roliga saken som skett är att jag har fått många värmande och glädjande kommentarer om mina iaidotekniker. Det verkar som om många ser att jag har utvecklats den senaste tiden och att jag faktiskt har blivit bättre. På något sätt verkar jag ha hittat känslan med iaido nu och har hittat ett flöde i det som jag inte har haft tidigare. Det är riktigt kul.
 
Men det finns också en sak som grämer mig: Det som gjorde att jag faktiskt åkte till SM misslyckades. Jag är så förbannat besviken på mig själv för detta. Jag skulle ju ta 2:a dan och vad tror ni händer? Jo senila Jimmy med sitt tröga komihåg slog till och jag gjorde en kata fel (jag skulle ha gjort kata 2, 4, 6, 9 och 10 - men jag gjorde kata 2, 4, 6, 8 och 10) - vilket ledde till underkännande. Jag blev så grymt besviken på mig själv för detta. Flera månaders slit, kämpande och tränande till ingen nytta. Nu känns det som om jag måste börja om igen, men det som sporrar mig att gå på det igen är att jag har fått så mycket positiva kommentarer kring mina tekniker. Jag vet att jag kan de här teknikerna, det är bara att nerverna ska vara i schack hela vägen. Men jag är inte ensam. Vi är många som misslyckas emellanåt, men jag tillhör nog det exklusiva fåtalet människor som är alldeles för envisa för att ge upp =).
 
Det kommer ett riksläger i november/december - då tänker jag stå där igen och den här gången ska jag göra rätt - då SKA jag lyckas!!!!!
 
Over and out! // Jimmy Spelman