RYGGONT OCH ANNAT TREVLIGT =)

Att ha ont i ryggen är inte skoj. Jag har haft det nu i två veckors tid och funderar ständigt på vad det kan vara. man hör många bud när man snackar med folk:
- man sover i fel sorts säng
- man sover på fel sätt
- man har fel skor
- man kan gå på massage
- man kan gå till en kotknackare
- man kan gå till en doktor och kolla upp det
 
Ibland önskar man att man bara visste var felet satt någonstans så man visste hur man skulle göra. Jag har provat med massage en gång, (ska dit på fredag igen) liniment och värktabletter för att hålla mig i schack. Om ni har några bra tips får ni gärna kommentera.
 
Måste skriva om lite trevliga saker också. Gumman och jag har varit på lite loppisar och köpt saker, men mest sålt den sista tiden faktiskt. Det är ett spännande fenomen det där med loppisar. Hur man handlar, vad man ska eller inte ska handla, vilka priser man ska sätta, vilket syfte man har med loppisarna, om man vill bli rik eller bara vill bli av med sina avlagda saker som man inte använder för en liten slant - anledningarna är många. Loppisar är väldigt skoj. Man kan hitta mycket fynd likaväl som man hittar skräp. Vi var på en så kallad loppis för en vecka sedan, men det såg mer ut som ett skrotupplag - ingen ordning, ingen struktur, ingen kvalitet. NÅGON slags organisation vill man väl ändå ha.
 
Nåja, så är det! Vi hörs en annan gång och om ni har tips på hur man botar ryggont så är alla välkomna! Det onda sitter i ryggslutet, kan vara bra att veta.
 
// Ha det så bra!!! - Spelmannen


SPELMANSTRÄFF

Igår var jag på spelmansträff i Lönsboda med 25 andra glada deltagare. Det kändes jättehärligt att få träffa gamla vänner igen. Bland annat några danska kamrater fanns där som saknade mig förra spelmansträffen. Först samlades vi runt grillarna och var och en gjorde en lättare måltid. Vi åt, drack och pratade under glada skratt.
 
Så satte spelandet igång. Några från Olofström började med en del dragspelslåtar. Därefter kom danskarna och de ville ha med mig på ett hörn. Så jag passade på att jamma med dom några låtar och sedan fick jag en stund själv - tills regnet kom. Då flyttade vi in på altanen hela gänget, spelmännen tog fram sina instrument igen och vi drog igenom låt efter låt. Det är svårt att sluta när man väl kommer igång. Efter en lång tids spelande avnjöts det en god kvällsmat innan det var dags att skiljas åt för den här gången.
 
Ännu en dag till historien, som man brukar säga! Det är så härligt att spela med andra....
 
Idag blir det loppisrunda!
 
// Spelmannen