OJ VAD TIDEN RULLAR PÅ...

Hej alla läsare!
 
Jag är ledsen för att ni inte fått några inlägg på ett tag nu. Tiden räcker inte alltid till för att skriva. Men jag skriver när jag kan. Dags för att berätta lite vad som händer och sker i mitt liv då.
 
Jobbet: Jobbet rullar på enligt alla fronter. Mycket att göra och mycket att planera som alltid. Vi undervisar, vi har möten och dessutom läser vi alla något som heter Läslyftet. Det är spännande och roligt på alla sätt men det är tidskrävande också tyvärr. Det blir mer tid på jobbet och då tycker jag att jag lade ner mycket tid innan. Men som tur är har jag bra arbetskollegor, underbara barn att undervisa och tycker om min arbetsplats. Så det är bara fint!
 
Träning: Just nu ligger jag i hårdträning inför två graderingar. Själv ska jag testa igen för att ta 2:a dan i iaido nu till helgen som kommer. Jag har tränat mycket på teknikerna och i förra veckan var jag nere i Simrishamn för att få lite tips från min japanske sensei. Lite finputs till så kommer det att gå kanonbra. Den andra graderingen är jag bara kastdocka till. Det är en kompis: Anders. Han är tränare i Knislinge Budoklubb. Han ska försöka ta 3:e dan i judo. Jag ska vara hans medhjälpare i katorna. Sedan dröjer det till februari innan det är dags för min nästa gradering, det är i jodo, jag ska testa till 1:a kyu (steget före svart bälte). Snart blir man heltidsninja, bara så ni vet.... =).
När det gäller träningen i övrigt har jag den sista tiden farit runt mycket. Ni som har följt mig har märkt detta tror jag. Läger i ju-jutsu och iaido samt instruktörsuppdateringar i judo och ju-jutsu. Hösten har varit väldigt hektisk, och den är inte slut ännu....
 
Musik: Jag spelade på ett bröllop under höstlovet, ett par kompisar gifte sig i en hembygdsgård. Mycket trevligt! Det var ett vackert bröllop och det blev en fantastiskt trevlig bröllopsfest =). Jag blev mycket uppskattad för mina insatser som spelman och underhållare =). Musiken kommer till sin rätta emellanåt. Kul att kunna hjälpa sina vänner och stå till förfogande med något som man klarar av.
 
Instrumentbygge: Jag har återupptagit byggandet på min nyckelharpa. Jag har den i en kurslokal och bygger lite sakta men säkert på den vidare. Planen är väl att bli klar med bygget nästa år någon gång. Men det får ta sin tid =). Hantverk ska inte stressas fram.
 
Vänner och annat: Ni minns kanske att jag träffade en kompis som var ifrån Filippinerna som bodde i Älmhult? Hon träffade en kille som bor i Sverige och så flyttade hon tillbaka till Filippinerna. En dag pratade jag med henne och hon sa att hon skulle ordna fram en tjej till mig, som vän till en början. Jag har pratat med denna tjej i en månad nu och jag har aldrig pratat med en så go, snäll, omtänksam och accepterande tjej som hon. Vi pratar ganska mysigt med varandra och drömmarna börjar byggas. Problemet är ju att hon bor på Filippinerna och det är ungefär 1000 mil dit. Men det kan vara så att det kan bli bra ändå. Vi får ta det stegvis förstås. Men redan nu känns det bra. Det är tyvärr lätt att bygga luftslott när man bor så långt ifrån varandra och när man inte pratar på riktigt så kan det bli en väldig kollision när man väl ses. Men man kan aldrig veta. Jag håller på att spara till en resa till Filippinerna i april så träffas ska vi även om det dröjer till dess =). Men hur det är så känns det bra och spännande ännu så länge i alla fall.
 
På tal om resor så har jag börjat planera en större resa inför min 40-års dag också. Den ska också ske österut - till Japan. Det tar ju längre tid att spara ihop till detta så jag har börjat spara till detta redan nu. Mer om detta längre fram.
 
Dessutom har jag varit och tittat på små hundvalpar i helgen. Mina föräldrar är lite sugna på en ny hund och de har två kandidater som de väljer på. Mysigt att träffa små ullbollar =). Det ska bli mysigt med en hund hos föräldrarna igen =).
 
Nåja, det var lite om allt och inget samtidigt det. Vi hörs så småningom igen - jag ska försöka att skriva oftare. =)
 
Over and out! // Jimmy Spelman