ETT LITET INLÄGG SÅ HÄR I PÅSKETIDER...

Hej på er alla glada läsare!
 
Nu är det dags för lite uppdateringar. Jag får passa på att skriva när ådran faller på och när jag inte har så mycket måsten runt omkring mig hela tiden. Som nu när jag sitter på Öland i mitt barndomshem med mina föräldrar, deras hundar, Pyttesyster och hennes katter. Här får jag tid för att varva ner, fokusera på det jag vill göra och göra sånt där som man inte hinner med så mycket av annars.
 
Vad har hänt sedan sist vi pratade då? Ja en del roligheter får jag väl säga.
 
Jag har varit i Sölvesborg igen och tränat iaido, det tredje iaidolägret det här året: mycket trevligt att få träffa sina kompisar och lära sig lite nya saker. Vi tränade Zen Ken Ren (grundkursen kan man säga för den oinsatte) under lördagen och fick massor av värdefulla tips som förbättrar tekniken avsevärt. Söndagen tränade vi i min grupp mera koryu, gamla kator. Vi tränade lite olika kata från Muso Shinden ryu från de olika nivåer som finns där: Shoden (nybörjarnivå), Chuden (mellannivå) och Okuden (avancerad nivå). Kul att få lite nya infallsvinklar, nya detaljer att finputsa på och att känna att man faktiskt kommer framåt. Jag och sensei Takao Momiyama har lagt upp en plan kan man säga. Detta ska på tre år leda till en ny gradering i iaido, 3:e dan. Detta visar att han vill satsa på mig och det gör mig mer triggad att faktiskt satsa på iaido. Någon vill ta mig under sina vingar på något sätt. Momiyama har en förmåga att se vad jag behöver träna på och ger mig goda tips och råd hela tiden. Iaido ser jag en kommande framtid inom.
 
Jag har också tränat jodo. Jag deltog i jodo SM förra helgen. Individuella tävlingar har jag inte en chans i upptäckte jag den här gången, egentligen kanske jag har det. Problemet är att det finns så många som är bättre på detta än vad jag är så jag har liksom ingen chans där. Jag känner lite press, lite oro och det gör att mina rörelser ibland känns lite knackiga. Det roliga är dock att många har sett och märkt någon slags utveckling hos mig - någonting som jag aldrig ser. Jag tycker inte jag gör något annorlunda direkt, men ändå blir jag bättre. Jag tränar bara på det jag lär mig och mer än så är det inte direkt. Egentligen är det ju så att jag inte gillar att tävla, men samtidigt vill man ju få en chans att visa upp det man kan emellanåt. Jag tävlade också i lag och där lyckades jag och två killar från Linköping ta brons. Det var skoj! Tävlingarna följdes av träningsläger och ännu mera finputs på tekniker som man behöver fixa till. Träning för att utvecklas - DET är min grej.
 
Byggandet på min nyckelharpa har fortsatt. Sista byggtillfället den här terminen bjöd kursledaren på korv och bröd. Jag har nu sågat ut alla nycklarna, markerat var hålen ska sitta för löven och börjat forma nycklarna så sakta också. Det ser väldigt bra ut och mina tankar om att få den klar till julen 2018 börjar besannas nu. Jag har inte bestämt hur den ska se ut riktigt ännu, men jag funderar på att måla den helt svart med lite vita dekorationer runt om den. Vad som händer när den här är klar vet jag inte ännu. Det får vi se.
 
Nu sitter jag som sagt på Öland. Här kommer det bli påskfirande, lite sång och musik, träning och annat kul. Jag känner att jag har ett flyt i mitt liv ändå just nu även om det ibland kan ta emot med ork och energi med alla de projekt jag har inom jobb, träning, musik och instrumentbyggande. Men jag kommer oftast igång igen, ser världen annorlunda och ser positivt på mitt liv igen. Jag ser positivt på det jag faktiskt har istället för att tänka på något som jag inte har. Det är ju så man ska tänka i sitt liv, anser jag.
 
Så ser det väl ut just nu för Jimmy Spelman.
Jag hoppas att ni alla har det bra och jag vill gärna att ni skriver något litet inlägg ibland om ni har tid.
Det vore kul att få lite respons. Jag förstår er om ni inte har tid, jag har ju knappt tid att skriva här så det är ok.
 
Jag önskar er en glad påsk!
Over and out - Jimmy Spelman


JAHA DÅ VAR JAG DÄR IGEN...

....att den där Jimmy aldrig kan lära sig att uppdatera lite oftare. Det är väl så att när det händer mycket saker i ens liv så glömmer man ofta bort det där med att uppdatera. Men men, här kommer en liten uppdatering.
 
Sist jag skrev var jag i en mindre depression. Den har nu lagt sig och jag har kommit igång med alla möjliga projekt. Jobbet har under den här terminen rullat på fint. Jag undervisar mina fina barn och de gör sitt allra bästa för att göra mig riktigt nöjd. Emellanåt blir det väl lite bus och lite problem även på jobbet, men det hör väl till. Jag trivs fantastiskt bra på mitt jobb och med mina fina kollegor.
 
Tittar vi sedan på träningen så rullar även den på väldigt bra. Jag tränar och undervisar i judo i Älmhult och Knislinge. Jag har som mål att gradera till 2:a dan i judo i december. Så nu ligger jag verkligen i med att träna kata för att dessa ska bli så bra som möjligt: Nage no kata (kast kata) och Katame no kata (fasthållningskata). Vi har haft besök av idrottsskoleelever och det står elever på kö till klubben. Inte ofta man är med om att folk står på kö till ens undervisning.
 
I övrigt har det under året varit en del läger och mindre seminarier i iaido också:
- Endagsträning i Glimminge för Momiyama Sensei 6 januari
- TUNK-läger i Sölvesborg 20 - 21 januari
- Nordic Iaido Open i Halmstad 17 - 18 mars
 
Kommande läger och annat är:
- Iaidoläger i Sölvesborg 17 - 18 mars (nu i helgen)
- Jodo SM i Göteborg 24 - 25 mars (kommande helg)
- Öppet landslagsläger i jodo i april
- Gradering i jodo i maj eller kanske juni.
 
Jag har haft en hel del besök av vänner och även besökt en del vänner också.
- Jag har haft besök av Johan och Malena med deras familj för spel och sång ett par gånger de närmaste månaderna.
- Jag fick besök av mamma, pappa, pyttesyster och två busiga hundar i början av februari.
- Jag har haft sportlov på Öland med mycket promenader och bowling bland annat.
- Jag besökte en god vän och hennes make, Terese i Norrtälje (Spillersboda) - sång, musik, kortspel och god mat.
- Min bror och hans sambo, Johan och Stina besökte mig i lördags - pizza, glass och trevligt prat.
- Min före detta sambo och vän Marica besökte mig i söndags - en kopp te, en hel del prat och lösande av världsproblem. Mycket trevligt!
- Det är så underbart att ha vänner och familj som man får besök av och som man kan besöka. Det hjälper mig att må bättre på alla sätt när humöret är lågt.
 
Förutom jobb, träning och vänner så bygger jag ju också en hel del. Jag bygger ju som bekant på en andra nyckelharpa i Lönsboda. Detta bygge inleddes 2016 och med lite förhoppning kan bygget avslutas under 2018. Resonanslådan är klar, stränghållaren är klar, stallet är färdigt och sadeln är klar. Jag håller nu på med utsågandet av alla nycklar, det tar en del tid. Men nu är det inte så många kvar. Därefter ska ju nycklarna formas till lite och sedan ska alla löv fräsas och monteras också. Men man ser ju en ände på detta projekt också.
 
Andra projekt är spelning på Valborgsmässoafton i Östanå och Kristi Himmelfärds firande i Loshult kyrka (Loshultatorsdag).
 
Ja, ni som brukar läsa min blogg är ju inte förvånade över alla mina projekt som innefattar nästan allt mellan himmel och jord. Jimmy Spelman tackar för sig för den här gången och ber er att ha tålamod till nästa gång jag skriver till er.
 
Over and out! // Jimmy Spelman