EN LITEN UPPDATERING

Hej på er alla läsare!
 
Dags att uppdatera er lite om vad som sker eller har skett i mitt liv sista tiden.
 
Jobbet har rullat på i alla riktningar. Mina elever är så intresserade och studiemotiverade att man inte kan göra annat än att njuta på jobbet. Vi har under den senaste tiden arbetat med konstruktioner av vattenkraftverk och avloppsverk i min egen klass. De har också fått bygga lavalampor med stor framgång. I den andra klassen jag undervisar har vi gjort experiment med sura och basiska lösningar. Detta kan man lätt göra med rödkålssaft och nå mycket spännande resultat. Jätteroligt! Nu är det en vecka kvar till det är dags för höstlov för eleverna. Själv ska jag åka till Öland över höstlovet.
 
Träningen rullar också på. Fyra judopass i veckan brukar det bli för min del: Älmhult måndag och torsdag, Knislinge onsdag och fredag. Tisdagarna brukar det vara ganska lugnt - vilket emellanåt behövs. När det gäller iaidograderingen så har jag ju skjutit upp den eftersom jag behöver förbättra en del i mina kroppsrörelser. Jag har sista tiden fokuserat på att lära mig hugga rätt och tänka på mina kroppsrörelser. Det går sakta framåt, men det går ändå framåt. I januari ska jag försöka ta 2:a kyu i jodo är det tänkt. Tack vare god träning och bra kost ligger vikten omkring 76 - 77 kg ungefär. Målet är ju ner till 75 kg och det är inte så långt kvar. I måndags vägde jag 75,9 kg! Jag är på gång.
 
Musicerandet tar jag fram emellanåt och spelar en del. Jag tränar just nu inför ett bröllop som ska inträffa nästa år. Det blir några kärlekssånger som ska spelas. En kollega har velat lära sig lite gitarr och jag har börjat lära henne så sakta. När man tränar så mycket och dessutom har varit en hel del på läger så blir det inte alltid tid över för musik, men tack vare jobbet kan jag ta fram lite musik där ibland.
 
Mina vänner får också sin beskärda del av min tillvaro. Förra helgen var jag i Jönköping och hälsade på några kompisar. Vi hade maskeradfest med god mat, sällskapsspel, musik, sång och dans. Jätteskoj!
 
En annan vän som jag träffar emellanåt bor i Kristianstad. Hon kommer till Knislinge på onsdagar med sin dotter för att träna. En mycket god vän som det är fantastiskt kul att prata med. Hon delar många av mina intressen: kampsport tränar hon, hon tycker om musik (älskar nyckelharpsmusik) och tycker om doften av tillverkat trä (gillar med andra ord träslöjd också). Hon fyller år imorgon, men jag gav henne en present igår med hjälp av blommogram. Jag skickade en bukett blommor och en ask choklad till henne - hon blev mycket glad. Kul att skämma bort sina vänner ibland.
 
Som ni märker är det full fart på Jimmy Spelman och alla hans aktiviteter. Jag har sista tiden fått ordning på mycket lösa trådar i mitt liv och därför känner jag mig lite stabilare i sinnet också. Livet leker!
 
Det var allt för idag - nu får den lugna helgen rulla på, så hörs vi!
// Over and out!