BAKA RULLTÅRTA



HERREGUD VAD JAG HAR VARIT DÅLIG PÅ ATT SKRIVA!

Hej på er!
 
Jag kände precis att det måste varit minst 100 år sedan sist jag skrev på min blogg, så nu måste det ske lite. Det är inte 100 år sedan, det är 6 månader sedan lite drygt.
 
OKTOBER
Jaha var ska man börja...senast jag skrev var 5/10 2019. Då hade jag precis varit på iaidoläger i Sölvesborg. Oktober i övrigt innehöll mycket judo, cyklande, folkdans i Växjö och byggande på min elbas (när jag tittar tillbaka lite). I slutet av oktober var jag, min bror, hans sambo och pyttesyster på Yoga games i Malmö.
 
NOVEMBER
I övergången till november var jag på höstlov på Öland. Det blev lite träning, promenader, snickrande, skrivande om Japan och allmän trevlig samvaro. November i övrigt innehöll judo, iaido, cyklande och folkdans. Jag var på riksläger i iaido i Linköping i mitten av november också - ett läger med mycket trevliga inslag. Vi hade en judodag i klubben i Älmhult också där det blev mycket träning mot gradering. Värt att nämna är att jag faktiskt cyklade november ut till jobbet. 
 
DECEMBER
December blev lite mer innehållsrik. En stor händelse var att jag och syrran såg Nordman i Göteborg, jag tog idolfoto och fick en mycket mysig afton. Dagen därpå tog jag en lång promenad i Göteborg och besökte Björn Afzelius grav, åt mysfrukost på Materia och handlade på Second hand. Jag började att åka buss och promenera till jobbet från och med december. Detta har sedan fortsatt tills veckan före påsklovet. Det blev i december judoträning (med graderingar), folkdans i Växjö, instrumentbygge, julfest med byggänget, julfest med jobbet och lite inköp av material till jobbet. Passade även på att besikta bilen som ledde till en del justeringar av resan (jag fick hyra en bil till Öland över jullovet). Jul och nyår spenderades på Öland med promenader, musicerande, julgodis, julmat, lite rensning av mina saker hos föräldrarna, lite judoskrivande, shopping, strängbyten, träning (iaido, bowls och promenader). Att nämna här också är att jag cyklade väldigt mycket under hela år 2019 - 220 mil =). 
 
JANUARI
Januari fortsatte med jullov. Mer träning och lite simning också med pyttesyster. När jag kom hem blev det en hel del rensning av kläder och städade undan julsakerna. Under januari blev det mycket judoträning och även judo i idrottsskolan. Jag fortsatte med buss och promenader till jobbet och övergick till att dansa folkdans i Virestad, lite närmare och lite trevligare sällskap där. Jag var på ITT läger i Sölvesborg också med muso shinden ryu, tachi uchi no kurai och tameshigiri. 
 
FEBRUARI
Jag deltog som funktionär på Judo SM i Malmö och började träna lite i Kristianstad för att förbättra mina judokunskaper. Jag passade även på att möblera om en del och fixa i lägenheten. I övrigt träning i Älmhult, instrumentbygge och folkdans i Virestad. Det blev sportlov och det spenderades på Öland med lite nyckelharpofix, musicerande, iaido, nostalgiplock, TV-spel, firade pappas 70-årsdag och ett litet smygfirande med trerätters i Kalmar med mor, far, syster, brorson, bror, hans sambo och brorsonens sambo. Mycket trevligt lov. Veckan därpå fyllde jag fyrtio år och föräldrarna besökte mig den helgen för att fira och umgås lite. 
 
MARS
Mars började med lite trötthet och seghet men den fortsatte med mera judoträning, instrumentbygge och folkdans. Vi hade ett judoläger i Älmhult 7-8 mars med mycket roligheter. Jag gjorde dessutom ett besök hos en vän som jag inte har träffat på 8 år. Sedan följde en och en halv vecka med förkylning och slemhosta. Nu smög sig Corona in i mina verksamheter så judon, folkdansen och instrumentbyggandet tog paus från 16 mars. Medan man har varit sjuk har man passat på att fixa lite med instrument, spelat när jag har haft ork till det. Från 30/3 har vi haft utegymsträning med judon, bättre än ingen träning alls ju. 
 
APRIL
Jag har jobbat och haft påsklov nu senaste tiden vilket har smyckats i att jag har börjat cykla, promenerat, fixat på instrument, spelat och dessutom dammat av några av mina gamla kobudo-vapen igen. Jag har också strävat efter lite viktnedgång igen: senaste månaden har jag gått ner 3 kg =). Mer ska det bli! Minskat på maten och ökat på träningen lite =). Det är det som gäller. Det som har påverkat oss alla den senaste tiden är ju CORONA. Håll avstånd, tvätta händerna och agera förnuftigt har man fått höra och så har jag även gjort. 
 
Så har det sett ut den senaste tiden. Jag tror det kan dra sig mot en videoblogg lite senare idag också =). Jag ska försöka bli bättre på att skriva mera. Jag känner själv att jag inte har gjort så mycket spännande saker så därför kanske jag inte har skrivit. Eller så har jag inte haft någon ork/lust. Men jag ska försöka uppdatera varje månad i alla fall framöver. 
 
Ta hand om er och stor virtuell kram från mig!
 
Over and out!// Jimmy Spelman