USCH VAD TIDEN HAR GÅTT FORT...

Hej allihop!
 
Nu kände jag att det var evigheter sedan jag var här inne och skrev något och det stämmer ju väldigt bra med tanke på att det är 7 månader sedan - ja ni läste rätt 7 MÅNADER!! Det kan ju vara på sin plats att ni får veta lite vad som har hänt.
 
FEBRUARI
Jag gick ju en del på medicin, närmare bestämt tre veckor. Jag hade haft mängder med stark slemhosta och heshet som följd. Jag gick så tillbaka till jobbet onsdagen före sportlovet, jobbdagen gick jättebra och allt kändes kanon. Men knappt hade jag kommit hem så började kroppstemperaturen att stiga. Det var starten med en ytterligare svit med sjukdomar - jag fick då influensa på toppen av allt som varit! Fyaligen :(. Jag åkte till Öland och kurerade mig på alla sätt som gick och blev till sist frisk på alla sätt som gick. Pappa och jag firade våra födelsedagar med bowling och god mat.
 
Efter sportlovet klarade jag mig helt från alla sjukdomar (peppar peppar).
 
MARS
Mars bjöd på en massa aktiviteter, jag hade ju en del att ta igen. Förutom att jobbet, träningen i Älmhult, träningen i Knislinge och byggandet på min andra nyckelharpa fortsatte så åkte jag på lite läger. Jag var på riksfortbildning i Varberg (judo), träningsläger i iaido i Sölvesborg, jag och Marie från Knislinge höll ett judoläger i Älmhult en helg och som sista läger i mars var jag på jodo-SM med tillhörande träningsläger och gradering. På detta läger lyckades jag ta 1:a dan i jodo!!!
 
APRIL
April tränade jag och min instruktör i Knislinge på teknikerna till 2:a dan i judo samt tillhörande kator vilket blev mitt fokus de närmaste månaderna vad det gäller träning.
 
Påsklovet spenderades på Öland där det blev lite blandad träning och andra aktiviteter. Ju-jutsu i moderklubben, iaidoträning, jodoträning, yoga, invigning av Naturum i Trollskogen (syrran och jag åkte dit), lite fågelskådning och som final ett besök på gården Rydholm i den lilla byn Knivingaryd (en gammal släktgård som en gång ägts av min farmors farfar).
 
MAJ
Tiden gick och vi hamnade i maj månad. Nu trimmades kunskaperna upp lite extra inför gradering till 2:a dan i judo. Mycket träning och mycket övande på alla sätt. Jag byggde klart och fick göra en del renoveringar på min nyckelharpa och ytterligare en nyckelharpa (skojigt arbete).
 
Övrigt spelade jag en hel del musik med kompisar, uppträdde på Loshultatorsdag i Loshults kyrka ovh övade mycket inför ett bröllop som stundade. Jag höll i en gradering till gult och grönt i Borgholm (ju-jutsu) och började dessutom att cykla lite sakta men säkert på nytt.
 
JUNI
Så kom juni. Graderingar i Älmhult och Knislinge genomfördes. Jag gjorde ett försök att ta 2:a dan i judo - men det gick tyvärr inte. Detta gjorde att jag tappade mycket energi vilket kom att leda till en del ändringar under kommande höst.
 
Mina två nyckelharpor renoverades klart hos Torsten vilket fick upp humöret lite. Dessutom var jag och mina föräldrar på besök i Österbybruk under den stora nyckelharpsstämman. Jag var där senast 2000 - för 19 år sedan. Rikigt skoj att få musicera med likasinnade på alla sätt.
 
Efter skolavslutningar och lite planeringsdagar reste jag så till Öland. Där blev det mycket spenderad tid under den här sommaren. Midsommar med mat och gitarrspel som traditionen bjuder. Lite mer nyckelharpfixande blev det, bland annat justerande av nya stall till mina två renoverade nyckelharpor.
 
Jag träffade en kompis, Johan Harrysson, som jag inte träffat på säkert 16-17 år. Det blev mycket promenader, cyklande och mycket övande på låtar till bröllopet som skulle ske i juli (nyckelharpa, gitarr och elgitarr).
 
JULI
Mycket promenader, cykelträning, iaido, lite mera nyckelharpofixande, tittade på fotbollsmatcher för damer med pappa. Det resulterade ju i ett brons - starkt jobbat tjejer. Jag deltog också i MOVE FOR FUN tillsammans med Borgholms Budoklubb i Ekerum, lika stor succe som förra året.
 
Jag spelade ju mycket och tränade inför bröllopet och den 13 juli så hände det. Ett fint bröllop med en härlig fest efteråt. Jag spelade så fingrarna till slut var helt slut framåt midnatt då alla började avlägsna sig. Jag tillbringade en vecka i Älmhult sedan med lite fortsatt cykelträning, musicerande, bio, tränade judo med ungdomar från Ukraina i Broby och musicerade. Det blev också en spelmansträff i Lönsboda med Torsten och gänget. Jättehärligt att få musicera ännu mera =)
 
Det bar sedan av till Öland igen. Jag fick träffa min moster, hennes man och mormor. Pappa och jag genomfördes en riktig långtur på cykel: från Ölands södra udde till Ölands norra udde (15,4 mil!). Pappa och jag trampade på duktigt och den effektiva cykeltiden slutade på 8 h 15 minuter. Jag, storebror och hans sambo gick på Ulf Lundell - en bejublad konsert. Det blev lite sol och bad, shopping i Kalmar, roadtrips med bad och sol, glass och annat skoj.
 
Så åkte föräldrarna och syster yster iväg i slutet på juli för att hjälpa syster yster med flytten. Jag var kvar på Öland och träffade en kompis, lagade min egna mat och gick på några konserter: Sven Ingvars, Lars Kristerz och Lisa Ekdahl.
 
AUGUSTI
Så blev det augusti. Jag fixade med min nykelharpa, fortsatte mitt cyklande, spelade på folkmusikdag i Himmelsberga, lite iaido igen och åt hembakad pizza innan det bar av hemåt igen för att förbereda sig inför jobbet.
 
Väl hemma i Älmhult fortsatte cyklandet även i jobbet. Mycket planeringar och fixande inför terminsstarten i skolan. Det blev en del fixande hemma med möbler som såldes, hängande av saker på väggar och annat fint i lägenheten. Dessutom började jag öva inför ett bröllop till i Skövde.
 
Judon i Knislinge startade. Jag beslutade mig för att ta en paus därfrån och satsa mer på att instruera mer i den egna klubben. Knattegrupp, ungdomsgrupp och vuxengrupp planerades det för tillsammans med den övriga styrelsen.
 
SEPTEMBER
Träningen i Älmhult har startat med de nya grupperna vilket känns väldigt bra även om det ibland kan bli lite hektiskt i bytena ibland så rullar det på väldigt bra. Cyklandet fortsätter även om temperaturen har sjunkit en del. Måndagar (cykel och judo), Tisdagar (folkdans), Onsdagar (cykel), Torsdagar (cykel och judo) och fredagar (cykel). Så ser tillvaron ut sedan september.
 
Under september blev det bröllop i Skövde, iaidoläger i Glimminge och Skördefest på Öland. Jag kan också nämna att jag gjorde ett besök hos min astmasköterska och min andning är nu okej igen. Jag har en bra medicin som hjälper mycket. Jag har ytterligare en som jag tar om jag behöver anstränga mig lite extra.
 
Oktober har nu inletts och snart bär det av mot ett iaidoläger i Sölvesborg. Kommande mål nästa år är 3:e dan i iaido. Nu måste jag äta frukost =)
 
Ha det bra tills vi hörs igen =)
Over and out! // Jimmy Spelman